Атлантически Експрес

Поръчайте от тук!

Атлантическият експрес напуска Европа по крехкия виадукт през океана. На борда са бежанците от Стария континент, загубили своите илюзии. Индустрията и науката са претърпели провал – животът е превърнат във форма за синтетично оцеляване. Зад новата стена на изток се крие огромна и неясна заплаха… Апокалипсисът на Европа е неизбежен. 

В едно различно измерение корабът „Източник“, воден от самотна млада жена капитан, пресича галактика, различна от Млечния път. Мисията е част от свръхпроект на високоразвита цивилизация, която търси нови планети и еволюционно безсмъртие.

Как ще се преплетат пътищата и съдбите на отминали аналогови поколения и бъдещи хора хибриди? Катастрофа, край или начало на времето ще бъде тяхната среща?

Научно-фантастичен, антиутопичен, „Атлантически експрес“ всъщност е тревожно актуален. Роман предупреждение, провокация към въображението и разума.

Литературата може да бъде страшна, когато очите й са обърнати навътре към човека и той се окаже най-голямата бездна. По-дълбока дори от междупланетната празнота. 

Георги Тенев пише своя  роман през последните шест години. Но сънищата и пророчествата в него са започнали страшно и ускорено да се сбъдват още докато авторът е довършвал последната страница.

„Аз не съм напълно убеден, че тайният ръкопис на Георги Тенев трябваше да става публичен именно сега – малко преди края на света. Защото смятам, че би бил чудесно, свежо четиво за след края му.“
Радослав Парушев

Можете да гледате интервюто на Георги Тенев в култура.бг тук: https://www.youtube.com/watch?v=3jSphPfSAdY